Ook wij moeten eraan geloven. Dus !!!

kiezen wij ervoor alleen nog om bestellingen aan te nemen en deze voor jou te gaan bezorgen! We brengen 'n positief gevoel, 'n kleurrijke groet en een verbinding naar elkaar! Bel ☎️ 040-2862532 of 06-42081624 of mail naar info@helmibloemen.nl. Of bestel via onze webshop www.helmibloemen.nl. Afhalen gaat alleen via afspraak! Voor spoedgevallen kunt u bellen met 06-42081624.

Bezorgfiets

Sinds kort maken wij gebruik van onze bezorgfiets voor de korte afstanden. Vandaag al n paar bestellingen weggebracht met deze gave bezorgfiets! #leuk #geenbusje 😄🍀🌾🍃


Nu al de lente op onze stoep 27-02-2019

Nora onze snuffelstagiare speelt in het zonnetje. Heerlijk toch?


Paardenkracht

De paardenbloem staat erom bekend tot onkruid te behoren. Maar eigenlijk is het een erg nuttige en gezonde bloem! De bloemen en de bladeren van de paardenbloem bevatten namelijk vitamine A en C, calcium, kalium en ijzer. Gelukkig wordt de bloem vaak in kruidenthee gebruikt…

Het rode goud: saffraan

Uit de bloem Crocus Sativus, wordt het specerij saffraan gehaald. Saffraan wordt ook wel het rode goud genoemd. De prijs van een kilo saffraan is ook echt hoger dan die van een kilo goud…


De Reuzenaronskelk is een stinker !!


De Amorphophallus titanum is de grootste bloem ter wereld. En niet voor niets mag deze bloem zo’n grootse naam dragen. De reuzenaronskelk kan namelijk maar liefst 10 meter hoog en 3 meter breed worden .

 Een reuzenaronskelk staat maar eens in de 10-15 jaar kort (ongeveer 2 dagen) in bloei. De bestuiving moet, koste wat het kost, slagen. Als hij bloeit, doet de Reuzenaronskelk het ook goed. De plant heeft een enorme bloeiwijze (kolf) die een sterke rottingslucht verspreidt. De geur is tot ver in de omtrek te ruiken. Zweetbijen laten zich erdoor naar de bloeiwijze lokken en zorgen voor de bestuiving.


Soms kan ik me echt niet inhouden! #teveelingekocht ? Zóóóveel moois!


Het verhaal van onze winkel

Voor bijna alle producten die je nodig hebt hoef je de deur niet meer uit; je regelt je zaken “online”. Toch is het bij bloemen net even wat anders. Ze zijn levend, hebben mooie kleuren, geuren én karakter. Je kunt ze voelen, ruiken, bekijken en ervan genieten. 

Helmi’s bloemwerk staat in Geldrop en omstreken bekend omdat wij geen standaardboeketten leveren. Wij zijn gespecialiseerd in bloemschikkunst op maat .

Om je wensen en ideeën goed aan te voelen is een “live'”ontmoeting wat ons betreft daarom essentieel. We luisteren, overleggen en proberen op basis van onze vakkennis en intuïtie een resultaat op te bouwen dat jouw wensen zo dicht mogelijk benadert. En stiekem hopen we natuurlijk dat we je verwachtingen nòg meer kunnen overtreffen.

Ook wij kunnen en willen hierin niet achterblijven. Met name voor degene die verder weg wonen en in de regio “online” een mooi boeket willen laten bezorgen. Maar ook voor hen die geen tijd hebben om naar de winkel te komen zal onze webshop een uitkomst zijn.

Kies uw bloemstuk of boeket, en wij verzorgen uw bestelling met liefde voor het product. Wij bezorgen zelf in Geldrop, Mierlo, Nuenen, Heeze en Eindhoven. Vóór 12:00 uw boeket of bloemstuk besteld, dan wordt het dezelfde dag nog bezorgd.(zon- en feestdagen uitgezonderd).

Wijken je wensen af van onze webshop neem dat contact op via info@helmibloemen.nl of
bel 040-2862532


Tip

Houdbaarheid
Iedereen die een mooi boeket krijgt óf voor zich zelf koopt zal hiermee aan de slag moeten gaan “hoe verzorg ik mijn bloemen”? Belangrijk is dat de bos bloemen in een mooie schone vaas komen te staan. Alle bloemstelen moeten schuin worden afgesneden met een scherp mesje of een scherpe snoeischaar. Als je gereedschap bot is worden alle kanaaltjes dicht geduwd en afgesloten om water door te laten. Dit is een veelvoorkomende oorzaak waarom bloemen soms minder lang staan. Jammer en niet nodig! Dit moet vlak voordat de bloemen in de vaas geplaatst worden want onderweg van de bloemist naar huis vormt zich een vliesje die de steel afsluit en waterdoorlating verhindert.

Ververs na een paar dagen de vaas met fris water en snijd de stelen nog eens (scherp) af. Je zult merken dat dit echt resultaat heeft.