Helmi's bloemwerk: Wij houden van bloemen!

Enthousiast, eigentijds, speels, origineel, los, verrassend, kleurrijk, eigenzinnig.

Wij doen het samen!

We zijn al 7 jaar bezig met bijna hetzelfde team. Dit geeft aan dat we samen in staat zijn deze winkel te runnen en we doen dit met ieders eigen kwaliteiten. We kunnen allen uitblinken in eigen stijl en creativiteit. Ieder maakt waar ze goed in is en nooit op de “automatische piloot”. Iedere dag gaan we aan de slag met het veranderende assortiment dat ons steeds weer uitdaagt. Met de grootste zorg luisteren we naar de wens van de klant en leveren bloemwerk op maat. Trots dat we dit al zolang samen kunnen doen!


Even voorstellen:

We willen vooral met veel kleur werken in combinaties die verrassend zijn!

Mijn naam is Helmi Schellens en ik ben al jaren actief als vakbekwaam bloemist. Blij met dit prachtige vak en mijn bloemenwinkel. Met bloemen werken vind ik het mooiste wat er is! Vooral bloemen van het seizoen kunnen me iedere keer opnieuw verwonderen in hun vorm, kleur en geur. 

Specialistisch bloemwerk zoals bruids- en rouwwerk maak ik graag en met zorg, tijd en aandacht. Vooral goed luisteren en aanvoelen wat gewenst wordt. Steeds uniek en met een natuurlijke uitstraling. Het mooie van de beheersing van dit vak is dat ik vaak van tevoren nog niet weet hoe het stuk er uit gaat zien. Het ontstaat uit mijn handen. 

Mijn lievelingsbloem is de Zinnia! Deze roze tuinbloem zie je regelmatig op foto's in onze winkel terug en is door de jaren heen ons beeldmerk geworden. Er zit een mooi verhaal achter....het geeft me iedere dag inspiratie! Trots ben ik dat we al bijna 8 jaar een bloemenwinkel hebben die onderscheidend en bijzonder is. Samen met Ellen, Margreet en Leonie wil ik dit nog jaren voortzetten in het sfeervolle pand nabij het gezellige Horecaplein in Geldrop.


Hallo, ik ben Ellen Bogers, van oorsprong kom ik uit een bloemen- en plantenfamilie van mijn vader en moeders kant. Van jongs af aan is mijn plantenkennis er door mijn vader met de paplepel in gegoten. Hij nam ons elke zondag mee naar het bos nam en leerde me alle "wilde planten" kennen. Ook de creatieve genen heb ik van thuis uit meegekregen dus het kon niet uitblijven dat ik een opleiding ging volgen waarin ik me helemaal kon uitleven. Lang getwijfeld tussen de Tuinbouwschool, modevakschool of kunstacademie. Tot op de dag van vandaag nog steeds blij met mijn keuze: Middelbare Land- en Tuinbouwschool in Breda.
Geworden: "Bloemist voor het leven"  #passie #vakidioot #bloemengek #natuurfreak.........oh ja...en wat ik trouwens ook nog heb ;-)! Een supergezellig 2-persoons vakantiehuisje in een bijzondere vaste plantentuin. Ook in Geldrop.Kijk maar eens op www.vakantiehuisjegeldrop.nl

hoi! Ik ben Margreet ten Hagen. Mijn interesse in bloemen is pas later ontstaan. Als jong meisje was ik altijd aan het tekenen. (dat waren heel vaak bloemen!) Uiteindelijk ging ik naar het St. Lucas in Boxtel. Ik koos de richting etaleren, decoreren en reclame-tekenen. Leuke opleiding maar ben niet gaan werken in die richting. Ik kreeg drie kinderen. Toen ik wat meer tijd kreeg besloot ik een nieuwe opleiding te gaan doen. Inmiddels wist ik door verschillende workshops te volgen (o.a. bij Helmi) dat je met bloemen ook heel creatief kunt omgaan. Ik koos voor de avondopleiding van Helicon. Vier jaar en 1x per week naar school. En nog na 2 andere werkgevers terecht gekomen bij Helmi die toen een nieuwe winkel ging opstarten. Op deze plek kan ik precies kwijt wat ik in beide opleidingen heb geleerd. Dus een lotje uit de Loterij!

Hoi! Ik ben Leonie Hiemstra, waarom ik voor dit vak gekozen heb? Vroeger hielp ik mijn moeder altijd al mee met bloemstukjes maken. Dat vond ik hartstikke leuk! Daarom heb ik voor de Groenschool als middelbare school gekozen. Daar kregen we lessen in bloemschikken. Daarna ben ik begonnen met de opleiding Bloem & Vormgeving (Helicon in Den Bosch). Na het behalen van mijn diploma doe ik nu de opleiding Specialist Natuur & Vormgeving (Groenhorst college in Velp). Dat bevalt me erg goed. Drie dagen in de week werk ik bij Helmi voor mijn opleiding - de leukste bloemist uit de buurt! Ik ben hier in 2014 stage gaan lopen en ook gaan werken en nog steeds is het hartstikke leuk! Ik zou hier niet meer weg willen :) Ik hou van alle kleurtjes en elk seizoen heeft weer andere dingen die het vak zo mooi maken.


Het ontstaan van Helmi's Bloemwerk

In 1984 heb ik mijn eigen winkel geopend (Bloemenatelier Helmi - Geldrop in de Langstraat). Na een succesvolle drukke winkeltijd ben ik daarmee in 1989 gestopt. Zonder spijt omdat ik vanaf toen mijn tijd aan mijn twee zonen wilde gaan besteden. In die periode heb ik met heel veel plezier gewerkt als allereerste vrijwilliger bij Kasteel Geldrop en ben ik begonnen met het organiseren van workshops op verschillende locaties. (o.a. bij de bijzondere kleinschalige kwekerij De Walburg in Nuenen) www.dewalburg.nl en het geven van thema-cursussen bij Creativiteitscentrum de Wiele www.dewiele.nl . Ik kwam er al snel achter dat het overbrengen van mijn vak me heel veel voldoening geeft. Heb dit dan ook ruim twaalf jaar met alle plezier gedaan.
Twee schooljaren heb ik als invalkracht praktijklessen gegeven op de Heliconopleiding in Eindhoven. Afdeling bloem. Heel boeiend!

Nu sinds 26 oktober 2009 weer dagelijks aan het werk in mijn bloemenwinkel op de Heuvel in Geldrop. Wil vooral met veel kleur werken in combinaties die verrassend zijn! Samen met Ellen Bogers, Margreet ten Hagen en Leonie Hiemstra. We zijn een goed team....allen een eigen stijl!
We maken mooi verantwoord bloemwerk o.a. rouwbloemwerk en bruidswerk met natuurlijke uitstraling en goed vakmanschap! Altijd in zorgvuldig overleg!